Cartes catalanes

dilluns, 18 d’agost del 2008

Lluislleo... reporter gràfic de la Festa Major de Gràcia

Any 1933. Carrer Progrés
Dos coloms al carrer es gronxenen
un filat de la llum
es fa tard i al forn ja tanquen
és agost i el barri bull (llegir +)

Quan arriba el cap de setmana del 15 d'agost bona part de les poblacions catalanes estan de Festa. Seguir les tradicions al llarg dels anys no és gens fàcil. Gairebé totes les entitats passen moments difícils i són aquelles persones amb esperit associatiu qui han fet que perdurin fins els temps d'avui.
Si aquí li afegim que parlem d'una gran ciutat de ben segur que l'esforç encara estat més gran. Per aquest motiu avui dedico el post aquesta festa amb l'ajuda de "Lluislleo" i el seu ajudant Els dos reporters els teniu a l'esquerra.
El Lluíslleo aquest cap de setmana ha tingut deures i l'hem enviat a fer un reportatge gràfic de les festes de Gràcia.

La història d'aquesta festa ens diu: "Encara que sovint es dóna com a dada més antiga de la Festa, una nota apareguda en el diari de Barcelona el 19 d'agost del 1827, existeix una referència més antiga de celebració proporcionada per Francesc Curet. Argumenta aquest historiador, que com a conseqüència del trasllat forçós per la destrucció del convent de Franciscans del barri de Jesús: "...L'any 1817 va celebrar-se a Can Trilla, l'aplec que per la Mare de Deu d'Agost es feia a l'ex convent de Jesús. Cal retenir aquesta data memorable en els anals de Gràcia, perquè assenyala l'inici de la festa major gracienca en la diada de l'Assumpta..."(...+)

Una de les tradicions més arrelades i coneguda per la resta de Catalunya és la costum de guarnir carrers i balcons. Aquí teniu imatges històriques. En l'edició d'enguany han participat quinze carrers i vint-i-nou balcons i portalades. L'or del 2008 ha estat pel Carrer Joan Blanques de Baix dedicat a les labors de tota la vida i a les àvies. Tot seguit teniu una selecció de fotos del Lluislleo.
Per a veure tot l'álbum clik aquí.

Fins el 21 d'agost els carrers del Barri de Gràcia estan farcits d'activitats per a tots els públics. Agenda.

Tot seguit teniu els barris que van guanyar el segon i trecer premi.
Album Picasa Festes de Gràcia 2008
Carrer Joan Blanques de d'alt. 2on Premi


Carrer Verdí. 3er Premi







Bona Festa Major!!!!!!!!!!!!!